Hoopers

Mikä ihmeen Hoopers?

Kuulimme ensimmäisen kerran Rallyhaukuilla Hoopersista 2021 vuoden alkupuolella popcastista. Laji kuullosti todella hauskalta sekä mielenkiintoiselta ja jokaiselle koiralle että ohjaajalle sopivalta. Lajin pääperiaate on, että se ei rasita liikaa koiraa fyysisesti. Tämän vuoksi lajissa ei ole ns. hyppyjä vaan koira juoksee vanteiden lävitse.

 

Mitä Hoopersista tapahtuu?

Koiran ohjaaja ohjaa koiraa niin, että koira juoksee vanteiden sekä tunneleiden lävitse että kiertää tynnyreitä/portteja erilaisilla ohjauskuvioilla.

 

Hoopersista on maailmalla kahta erilaista tyyliä. Toisessa tyylissä ohjaaja juoksee yhdessä koiran kanssa mukana radalla. Toisessa tyylissä ohjaaja pysyy paikoillaan ja koira juoksee hyvien ohjaustekniikoiden avulla yksin radalla esteitä lävitse.

Lajisäännöt löytyvät maista joissa laji on virallinen kilpailulaji esim. Yhdysvalloilla josta se on rantautunut mm. Keski-Eurooppaan sekä Iso-Britanniaan. Suomessa lajin harrastajakunta on vielä alkutekijöissä mutta kiinnostus lajin pariin on suuri. 

Mitä Hoopers on Rallyhaukuilla?

Tärkein asia on iloinen yhdessä tekeminen. Tämä laji on hauskaa sekä koiralle että ohjaajalle. Koira pääsee purkamaan energiaa juoksemalla ja ohjaaja voi nauttia yhteistyön hedelmistä hyvillä ohjaustekniikoilla.

Ryhmät

keskiviikko
3.11, 10.11, 17.11, 24.11, 1.12 klo 17:00 täynnä
Ryhmäläiset voivat halutessaan varata 2kpl omatoimitreeniä hallille kurssin aikana.
Hinta 89eur 5x kurssi

torstai
16.9, 23.9, 30.9, 7.10, 14.10 klo 17:00(täynnä)
4.11, 18.11, 25.11, 2.12, 9.12  klo 17:00
(täynnä)
13.1, 20.1, 27.1, 3.2, 10.2 klo 20:10(tilaa)

Ryhmäläiset voivat halutessaan varata 2kpl omatoimitreeniä hallille kurssin aikana.
Hinta: 89eur 5x kurssi

Paikka: Lämminhalli tekonurmi, jossa vaimennus pohjalla. Osoite: Lumijoentie 8 90400 Oulu.

Koiramäärä: max. 3 – 4 koiraa, kaikenikäiset
(myös pennut yli 6kk ikäiset)

Kurssilla opetetaan esteiden yksilösuoritukset tynnyrit, vanteet sekä tunnelit, portit. Erilaisia ohjaustekniikoita niin, että koiran ohjaaja pysyy paikoillaan ja koira suorittaa esteitä itsenäisesti. 

Soveltuu kaikenlaisille koirille ohjaajineen hauskaksi harrastuslajiksi. 

Kurssilla on koulutusohjaaja opettamassa yksilösuorituksia sekä ohjaustekniikkaa. Halli on jaettu näköesteillä kolmeen osaan. Ohjaustekniikkaa harjoitellessa koira on ilman talutinta rajatulla alueella, jossa ei ole muita koiria. Koirakot harjoittelevat tekniikka ja yksilötreeniä joka tunnilla. Tunnin kesto noin 30 min.

Ryhmäläiset voivat halutessaan varata 2kpl omatoimitreeniä hallille kurssin aikana.

Pääsyvaatimus: Tämä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat valmistuneet esim. Pentukurssilta, Tottelevaisuuden aloituskurssilta, Arjen Tottelevaisuuskurssilta, Tottelevaisuuskurssilta, Kotikoiran AgiTokokurssilta Rally-Haukuilla. 

Kotikoiran Hoopersin jatkona Ratatreenit ja jatkokurssi alkeiskurssin käyneille

Jatkokurssi:
su 23.1, 6.2, 20.2, 6.3 klo 10:45  (tilaa)

Ratatreenissä hallissa on kaksi erilaista rataa, jota ryhmän koirakot suorittavat vuorotellen. Vuoraan odottava koirakko tekee paikallaolotreeniä häiriöissä. Kesto 30minuuttia.
Koiramäärä: max. 2-4 koiraa, kaikenikäiset
Hinta: 79eur 
Pääsyvaatimus:  Hoopers alkeet käytynä RallyHaukuilla

Kun  koirakko on harjoitellut vanteita yksinään sekä ohjaustekniikkaa, voidaan näistä tehdä pieniä ratoja. Vieressä esimerkki radasta josta löytyy vanteita, tynnyri, putki. Lisäksi veräjä voi olla treeneissä mukana.

Hoopersissa koiran eteneminen on selkeää ja eteenpäin suuntautuvaa. Koirakon edetessä harjoituksissa tulevat reeneissä tutuksi myös etukiertoja, takaakiertoja, kiertämisiä tietyltä puolelta niin vanteiden kuin tynnyrien osalta sekä 3 ja 5 askeleen valssi.  Tutustu tästä linkistä harrastukseen.

Hoopersia treenataan yleiselle tasolla. Sääntöjen vakiinnuttua Suomeen, siirrytään Suomen sääntöjen mukaiseen harjoitteluun.

Ratatreenit
Ryhmät : sunnuntai 31.10 klo 10:00 (tilaa 1:lle)
Ryhmät : sunnuntai 12.12 klo 10:00 (tilaa)

Ratatreenissä hallissa on kaksi erilaista rataa, jota ryhmän koirakot suorittavat vuorotellen. Vuoraan odottava koirakko tekee paikallaolotreeniä häiriöissä. Kesto 30minuuttia.
Koiramäärä: max. 2-4 koiraa, kaikenikäiset
Hinta: 15eur 
Pääsyvaatimus:  Hoopers alkeet käytynä RallyHaukuilla

Ostettavat kotitreenit tuotteet Hoopers vanteet

Meiltä voit ostaa Hoopersit kotitreeniä varten.

Pvc muovia. Viimeistellyt. Kestää myös ulkosäilytyksen. 

Nouto hallilta. Mobiilipay p. 0445355911
Tilaukset esim. Whatsupilla p. 0445355911 
tai Verkkokaupasta. Värivalikoima.

1kpl 29eur
4kpl tarjous 99eur hallilta noudettuna.