Koulutusmenetelmä

Koirakoulussamme opetellaan kouluttamaan koiria positiivisesti palkitsevalla koulutuksella. Tämä tarkoittaa, että kun koira tekee ohjaajan haluaman toiminnon omasta tahdostaan se saa ohjaajaltaan palkan tehdystä työstä.  Koiran ohjaajan antama palkka tuottaa koiran aivoissa mielihyvän tunnetta, domamiinia. Tämä vie teitä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia (perustuu käyttäytymistieteeseen).

Jokaisen oma koira määrittelee palkanlaadun. Samalla tavalla kuin meissä ihmisissäkin, toinen tykkää pinaattiletuista kun taas toinen ottaa mieluummin jauhelihakeittoa. Jokainen koira on yksilö, ja meidän tehtävä on etsiä sellainen vahviste jonka vuoksi se meidän oma koira tekee töitä kanssamme.

Positiivisuuden kautta saadaan paljon hyvää aikaan koirankoulutuksessa.  Tervetuloa mukaan joukkoomme oppimaan koirankoulutuksesta ja luomaan hyvää yhteisen elämän pohjaa <3 kohti hyvinvointia.

Ryhmäkoulutus harjoitukset etenevät ryhmä agendan mukaisesti. Mikäli sinulla on jokin haaste arjessa, johon haluat apua. Suosittelemme sinulla kokonaisvaltaista henkilökohtaista käytösneuvontaa  ryhmäkoulutuksen sijasta.

Molemmat koulutusohjaajat ovat käyneet koulutuksen ja  allekirjoittaneet vuonna 2022 Suomen Palveluskoiraliiton Eettisen koirankouluttamisen koulutusohjelman. Sitoumus on luettavissa täällä.

Juha Tervo ja Mira Elfving