Kurssille saapumisohjeet

Koulutustunnin kesto on noin 30 – 40 minuuttia riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä. 

Kurssit, joihin kuuluu hihnatreenit treenaamme sään salliessa myös piha-alueella. Sään mukainen lämmin varustus mukaan myös hanskat. Halli alueella on muitakin toimijoita, isojen nosto-ovien eteen ei saa jättää autoja. Koiran ei saa antaa merkata pihalla olevia autoja, trailereita tai muita toisten ihmisten omaisuutta.

Mikäli kurssimaksu on vielä suorittamatta. Huolehdithan maksun pikimmiten kuntoon.

 • Tilisiirtona voit maksaa seuraavilla tiedoilla:
  ma-ti
  tunnit Rallyhaukut Mira FI94 5740 8920 1199 11
  ke-to, su tunnit Rallyhaukut Juha FI15 5381 0320 2512 32 
 • Liikuntasetelit 1. koulutuskerralle mukaan kirjekuoressa valkoiseen postilaatikkoon hallin oven sisäpuolella (oikealla)
 • Liikuntapalveluiden sirukortit ja niiden saldon käyttäminen mobiilisoftan kautta.
 • Pivo/Mobiilipay p.0445355911  /ma-ti, Rallyhaukut Mira
 • Mobiilipay p. 0408248491  /ke-to, su Rallyhaukut Juha

Treenireppu voi olla hyvä säilytyspaikka tavaroille, joita otat mukaan. Herkkuja voi säilyttää treeniliivissä, treenitaskussa tai pussissa. Pussina käy myös kahvipaketti (puhdistettuna), tämän etu on ettei pussin suu mene solmuun jos se on taskussa.

 • Herkkuja koiralle. Voi olla useampaa erilaista laatua, herkkutikkuja, nakkeja, juustoa jotain mistä sinun koirasi pitää
 • Tavallinen panta tai valjaat sekä hihna (ei fleksiä). 
 • Oma viltti, matto tms. paikallaolo harjoituksiin. 
  Pentukurssilaisille on uusi pieni matto valmiina hallilla odottamassa.
 • Koiralle vettä / juomakippo.
 • Koiran omia leluja, vetonaruja tms.
 • Itselle kasvomaski
 • Iloista mieltä yhteisen harrastuksen aloittamiseen ! 🙂 
 • Urossuoja, mikäli koiralla on tapana merkata sisällä pissaamalla. Näin estetään ettei koira yleistä merkkaamista muihinkin sisätiloihin kotiin/kylään.

Saapuminen koulutuspaikalle

Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen aloitusta. Käytä koira pihalla tulotien varressa (ei koneiden, trailereiden tai autojen vieressä) ennen hallille sisälle tuloa, näin vältytään pissavahingoilta sisälle. Huom! koulutusohjaaja hakee ryhmän ulkoa ja kertoo samalla tehdäänkö alkuun ulkoharjoituksia vai mennäänkö suoraan hallille sisälle. Hallia tuuletetaan ryhmien välissä.

Tunnilla

Harjoitellaan erilaisia tehtäviä koiran kanssa. Käytämme positiivista vahvistamista. Oikea käytös merkataan joko kehusanalla (hyvä, yes, vau, jep) tai naksuttimella sekä koira palkataan sille mieluisalla palkalla. Kun palkka on tarpeeksi hyvä haluaa koira tehdä saman harjoituksen uudelleen. 

Koulutusohjaaja antaa ohjeet harjoitusten tekemiseen. Ohjeiden kertomisen aikana, voit palkata omaa koiraa esim. paikallaoloharjoituksesta omatoimisesti, jotta koira ei ääntele ohjeiden kertomisen aikana.  Tutustumme kursseilla useampaan eri koulutustyyliin houkutteluu, poimimiseen/tarjoamiseen sekä erilaisten targettien käyttöön.

Koulutusohjaajat :

Mira Elfving- Tervo

mm. Pentukurssit, Rally-Toko, Nose Work

yli 40 vuotias koiraharrastaja Oulusta. Kasvattaja kennelnimellä Bladepitfall.  Ensimmäinen oma koira hankintaan vuonna 1999.
Tutustu tarkemmin tästä

Juha Tervo

mm. AgiToko, Tottelevaisuus, Ratatreenit

yli 4o vuotias Saksanpaimenkoiraharrastaja, puuhaillut metsäjälkeä ja hakua nyttemmin mukana myös Nose Work, Rally-Toko kuvioissa. Tutustu tarkemmin tästä

Koronavirus COVID19 ohjeet koulutushallin sisätiloissa.

Meillä kaikilla voi olla lähipiirissä ihminen, joka ei kestä tätä sairautta. Molemmat koulutusohjaajat kuuluvat riskiryhmään perussairauden vuoksi, kursseilla on myös asiakkaita jotka kuuluvat riskiryhmään joko itse tai perheenjäsenen kautta. Suosittelemme sisätiloissa kasvomaskin käyttöä edelleen.

 • ulkomaan matkoissa 14vrk varoaika ennen kuin voit osallistua  koulutukseen. 
 • Karanteenissa / altistuneena ei voi saapua koulutukseen.
 • pienikin nuha, yskä, kuume, pääkipu on este saapua koulutukseen. 
 • Voit hakea korvausvuorolle sairaspoissolon/altistumisen takia.
 • Koulutushallissa on kasvomaskit käytössä myös koulutusohjaajalla. Kertakäyttömaskit voi laittaa tunnin jälkeen ulkoroskikseen, joka on hallin oven vieressä. Hallilla on kertakäyttömaskeja eteisessä jos oma unohtuu matkasta. 
 • Hallilla on oma asiakas wc käytössä asiakkaille. 
 • Osallistujamäärä kurssilla suositus 1-2 hlö per koira. 
 • Sään salliessa teemme piha alueella harjoituksia (Metehe hallin edessä tai tulotien varressa). Varaudu sään mukaisella vaatetuksella. Ulkona ei ole välttämätön pitää kasvomaskia.

Koulutushallin esittely:

Koulutushalli on pitkän halli rakennuksen puolessä välissä, matalassa halliosassa. Hallissa on 7 koulutuspaikkaa, sekä 1 varapaikka. Käytettävissämme on 277 neliötä lämmitettyä sekä tekonurmitettua koulutustilaa.

Saavuttaessa hallille on desifiointipiste ulko – oven vieressä, koirankakkapussit, tassupyyhkeet löydät sisäänkäynnin tuulikaapista.

Omalta paikalta löytyy musta vaatenaulakko,  metallinen koirakoukku (alta metrin), sekä tuoli. Tunnilla käytettäviä koulutustarvikkeita löytyvät mm. seinätelineestä myös käsidesiä.

Yleisiä ohjeita:

Pidetään lähiympäristö siistinä. Koirankakkapusseja löydät meiltä eteisestä. Roskis (vihreä) löytyy hallin ulko-oven vierestä.

Käytäthän koiran pissalla tulotien varressa ennen hallille sisälletuloa. Urossuojia voi käyttää mikäli koiralla on merkkaustarve sisällä.

Kurakeleillä tassut pyyhitään ulko-oven edessä. Lainapyyhe hallin ulko-oven lähellä, oman voi ottaa myös mukaan.

Hallilla on asiakas wc käytössä.

Hallilla on kahviautomaatti, asiakas käyttöön automaatti tulee kun Oulussa ei ole enää koronavirustartuntoja.

Ennakkotehtävät Olemme keränneet muutamia artikkeleita koirankouluttamisesta. Voit tutustua artikkeleihin tästä linkistä.  

 

Kartta:

Aja joutsensiltaa alas, Prisman ohitse. Käänny vasemmalle Oritkarin satamaan päin (Jääsalontie). Käänny seuraavasta tiestä vasemmalle Lumijoentielle. Aja tietä päätyyn päin (ensimmäinen matala halli vasemmalla). 

Ajo-ohje videona:

Videon avulla löydät hyvin perille hallille. 

Jääsalontieltä käänny Lumijoentielle. Aja ison Sahkon rakennuksen ohitse, auton voit jättää matalan hallin etupuolelle.

Herkut loppui kesken tunnin?

Mikäli herkut loppuvat tunnilla kesken tai haluat kokeilla uutta. Koulutushallilla on herkkuja myynnissä heti ulko-ovesta sisään tultaessa. Naturis Fresh lammas/ nauta 4,90€, Tubidog maksa/kana patee 3,90€, lickit Roll on 5,90€ jne… Tuotteet löytyvät myös verkkokaupastamme. Tuotteet maksetaan joko tilille tai mobilepaylla p.0445355911