Tervetuloa koirakouluumme !

#positivetraining
#positivetrainingdogs
#rallyhaukut

 • Herkkuja koiralle. Voi olla useampaa erilaista laatua, lihatikkuja, nakkeja, juustoa jotain mistä sinun koirasi pitää
 • Tavallinen panta tai valjaat sekä hihna
  (ei fleksiä). 
 • Oma viltti, matto  tms.. rauhoittumisharjoituksiin. 
  Pentukurssilaisille on oma targettiharjoitus ja siihen kuuluva minimatto hallilla odottamassa.
 • Koiralle vettä / juomakippo erityisesti kesällä
 • Koiran omia leluja, vetonaruja tms.
 • Urossuoja, mikäli koiralla on tapana merkata sisällä pissaamalla. Näin estetään ettei koira yleistä merkkaamista muihinkin sisätiloihin kotiin/kylään.
 • Kaksi henkilöä voi osallistua kurssihintaan koiran kanssa kurssille.
 • Iloista mieltä yhteisen harrastuksen aloittamiseen ! 🙂 

Mikäli kurssimaksu on vielä suorittamatta. Huolehdithan maksun pikimmiten kuntoon. Kiitos. Kurssin alkamisen jälkeen veloitamme laskutuslisän +10eur kurssimaksun lisäksi.

 • Tilisiirtona voit maksaa seuraavilla tiedoilla:
  ma-ti
  kurssit
  Rallyhaukut Mira FI94 5740 8920 1199 11
  Viiteteksti Osallistujan nimi ja Kurssin pvm.

  ke-su kurssit
  Rallyhaukut Juha FI15 5381 0320 2512 32 
  Viiteteksti Osallistujan nimi ja Kurssin pvm.

 • Liikuntasetelit 1. koulutuskerralle mukaan kirjekuoressa 

 • Liikuntapalveluiden sirukortit ja niiden saldon käyttäminen mobiilisoftan kautta epassi/smartumpay/edenred/eazybreak 
  ma-ti kurssit liikuntapalvelun tarjoaja Rallyhaukut 

  ke-su kurssit liikuntapalvelun tarjoaja Rallyhaukut Juha 

 • Klarna lasku ma-ti kurssit /Mira
  Klarna lasku ke-su kurssit /Juha
  Huom. Klarna laskut tilataan yllä olevista verkkokaupoista.

 • Mobilepay
  p. 0445355911  /ma-ti Rallyhaukut Mira
  p. 0408248491  /ke-su Rallyhaukut Juha

Hallin eteinen ja sisääntulo

Herkkujen loppuessa kesken. Löydät myyntitelineet molemmilta puolilta hallia. Herkut voi maksaa mobilepaylla 0445355911 tai tilisiirtona kotona FI94 5740 8920 1199 11.

Laita koira sohvan oikealle puolelle pannasta/valjaasta riimuun kiinni. Kengät voi jättää suoraan sohvan alle tai laita suojatossut kengän päälle. Uusi hygieeninen matto alusta on joustava, pitävä ja pehmeä jalan alla, mutta talvella viileä. Varaa mukaan villasukat tai lainaa korista. Voit myös ottaa mukaan sisätossuja, sisäkenkiä, lipposia tms. Matto on helppo pitää puhtaana, joten pissasakkoja meillä ei ole käytössä. Matto imuroidaan joka yö lävitse uv-imurilla, joka poistaa myös karvat ja tippuneet namit lattialta. Jokainen päivä aloitetaan puhtaalla hallilla. Viikottain koko matto ajetaan kuumalla höyrypesurilla lävitse. 

Pissatuspaikka

Koulutustunnin kesto on noin 40 minuuttia riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä. Poikkeuksena leikkimaa ja nose work, joissa kesto noin 30 min.  Hallin alueella on muitakin toimijoita, isojen nosto-ovien eteen ei saa jättää autoja parkkiin. Koiria ei saa viedä tarpeille lippusiimojen luokse. Paras paikka käyttää koiraa pissalla on tulotiellä ojan varressa SAH-KO ison sinisen rakennuksen jäädessä toiselle puolelle. Hallia tuuletetaan ryhmien väleissä. Koulutusohjaaja hakee ryhmän ulkoa, kun sisälle voi tulla. Video ajo-ohjeesta hallille.

Lumijoentie 8 90400 Oulu

Koulutushallimme on matalahalli lumijoentien loppupuoliskolla Oulun palametallin jälkeen. 

Koulutustyyli koirakoulussa

Käytämme positiivista vahvistamista. Oikea käytös merkataan joko kehusanalla (hyvä, yes, zip, vau, jep) tai naksuttimella sekä koira palkataan sille mieluisalla palkalla. Kun palkka on tarpeeksi hyvä haluaa koira tehdä saman harjoituksen uudelleen. 

Koulutusohjaaja antaa ohjeet harjoitusten tekemiseen. Voit opettaa koirallesi taukokäytöstä. Tätä voit hyödyntää myös kotona, tapahtumissa tms. paikoissa joissa haluat että koira osaa rauhoittua. Koulutusohjaaja kertoo ohjetta: Ohjaa koira lähellesi ja aloita palkkaamaan koiraa tiheästi samalla kun kuuntelet ohjeita.  Näin koira oppii että myös odottelu on kannattavaa. 

Tutustumme kursseilla useampaan eri koulutustyyliin houkutteluun, poimimiseen/tarjoamiseen sekä erilaisten targettien käyttöön. Molemmat koulutusohjaajat ovat käyneet ja allekirjoittaneet SPKL eettinen koirankoulutus sitoumuksen.

Koulutusohjaajat :

Mira Elfving- Tervo

mm. Pentukurssit, Rally-Toko, Nose Work

yli 40 vuotias koiraharrastaja Oulusta. Kasvattaja kennelnimellä Bladepitfall.  Ensimmäinen oma koira hankintaan vuonna 1999.
Tutustu tarkemmin tästä

Juha Tervo

mm. AgiToko, Tottelevaisuus, Ratatreenit

yli 40 vuotias Saksanpaimenkoira harrastaja, puuhaillut metsäjälkeä ja hakua nyttemmin mukana myös Vepe, Rally-Toko kuvioissa.
Tutustu tarkemmin tästä

COVID19 ja flunssaoireet

Sairastuneena / altistuneena koronalle ei voi saapua koulutukseen.

 • Flunssaoire nuha, yskä, kuume, pääkipu on este saapua koulutukseen. Voit ilmoittaa sähköpostilla ennen kurssin alkua mikäli kärsit siitepöly allergiasta tai astmasta.
 • Voit hakea korvausvuorolle sairaspoissolon/koronalle altistumisen takia. Korvausvuorot ovat sairastapauksia varten. Tällä hetkellä 90% poissaoloista kursseilla johtuu koronaan sairastumisesta

Mukavia oppimishetkiä koiran kanssa kursseilla !