Toinen koulutustunti on nyt ohitse ja on aika tehdä kotitehtäviä. 

Alla on nostettu muutamia tärkeimpiä harjoituksia, joita olisi hyvä harjoitella ennen seuraavaa kertaa.
Pidä hauskaa harjoitusten parissa, tehdään yhdessä töitä oman koiran kanssa.

Aloitetaan harjoittelemaan kontaktissa kävelyä, pohjia hihnatreeniin.  Ota kävely mukaan lenkille, tee koiralle kannattavaksi pysyä lähelläsi.  Merkkaa oikea käytös joko naksuttimella tai kehusanalla. 

Luopuminen, näet maassa jotain mitä koira ei saisi ottaa. Mukavaa olisi, jos koira osaisi luopua käskystä maassa olevasta kiinnostavasta kohteesta. Napataan kehusanalla tai naksuttimella luopuminen, eli pään kääntäminen pois koiraa kiinnostavasta kohteesta. Palkalla vahvistaminen.

Korokeharjoittelu Tasapainotyynyllä tai vastaavalla korokkeella. Harjoituksen tarkoituksena on tehostaa koiran takapään käyttöä ja helpottaa sivulle pyörähtämistä (tämä on myös yksi koulutustyyli vaihtoehto sivullemenon opettamiseen). Harjoitellaan koiran liikuttamista ohjaajaan päin.  Koulutustyyleinä voit käyttää esim. käytöksen poimimista (tarjoamista) tai houkuttelulla toiminnon aikaansaamista.

Rauhoittumisalustan käyttöönottoharjoitus. Video alustatargetin opettamiseen ilman houkuttelua, koira itse päättelee mihin pitää mennä. Ensin on palkattu siitä, että koira katsoo mattoa. Sitten siitä, että koira etenee hieman maton suuntaan, osuu yhdellä tassulla jne. käytös on muotoiltu pikkuhiljaa ilman houkuttelua.  Kotona alusta voi myös toimia koiralle paikkana johon mennä, kun kotiin tulee vieraita. Omaa alustaa voi kuljettaa mukana kurssilla. Jos koiralle tulee odotusaikaa voi se odotella alustatargetin päällä, että seuraava tehtävä alkaa.

Leikki parantaa omistajan ja koiran suhdetta. Jätä aikaa yhteisille leikeille. Voit kokeilla leikillä palkkaamista. Kuljeta lelua mukana tunneilla.

Kosketuskeppi on yksi koulutuksen apuväline. Koira opetetaan ensin koskemaan keppiä ja sen jälkeen kepillä voi opettaa pyörähdyksiä,  sivullemenoja, seuraamista, maahanmenoa jne. Erinomainen koulutusväline myös ahneille koirille, jotka eivät välttämättä näe muuta kuin herkun jos harjoituksia tehdään herkku kädessä 🙂

Onko sinulla kysyttävää kotitehtävistä?  Henkilökohtaisia neuvoja?  voit lähettää  viestiä koirakoulu.oulu@gmail.com sähköpostiosoitteeseen.